Αναγνώριση χρόνου ασφάλισης

  Αρ. πρωτ.: 122
Αθήνα 15-2-2018

  Κύριε Υπουργέ,
 
  ---Σας είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του Ν. 3655/2008 << Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις>>:
  1. << Ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στα εντασσόμενα ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που αναγνωρίσθηκε και εξαγοράσθηκε ή συνεχίζεται η εξαγορά του, καθώς και ο χρόνος που έχει προσμετρηθεί από προϋπηρεσία ή άλλη αιτία, λογίζεται ότι πραγματοποιήθηκε στην ασφάλιση των αντίστοιχων ταμείων του κλάδου πρόνοιας, που λειτουργούν στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., εφόσον έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές,

Περισσότερα...

Επίθεση σε προσωπικό του Β΄Α.Τ. Ηρακλείου Κρήτης

Αρ. πρωτ.: 121
Αθήνα 31-1-2018

Κύριε Γενικέ,

  Με ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων Κρήτης (αρ. πρωτ. 65/22-12-2017) και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου καταδίκασαν το γεγονός της επίθεσης από πολίτη σε προσωπικό του Β’ Α. Τ. Ηρακλείου - έναν πολιτικό υπάλληλο και έναν αστυνομικό – ο οποίος είχε σκοπό να τους πυρπολήσει, περιλούοντάς τους με εύφλεκτο υλικό. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των εργαζομένων που δέχθηκαν την επίθεση και απετράπη η τραγωδία από την παρανοϊκή στόχευση του δράστη.

Περισσότερα...

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ Γ.Δ.Ο.Υ.Ε.Σ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Ν. ΤΟΣΚΑ

Αθήνα 12-10-2017
Αρ.πρωτ.: 116

Κύριε Υπουργέ,

Η επιλογή πολιτικών υπαλλήλων ως Προϊστάμενοι Διευθύνσεων ή Τμημάτων διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3528/2007. Σύμφωνα με τον προαναφερόμενο νόμο πρέπει να ορίζονται συγκεκριμένα οι οργανικές μονάδες που προΐστανται πολιτικοί υπάλληλοι. Όταν αυτό δεν γίνεται, όπως στο σχέδιο νόμου «Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και άλλες διατάξεις», θεωρείται πως δεν συντρέχουν λόγοι για ορισμό Προϊσταμένου από το πολιτικό προσωπικό.

Περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Αθήνα 27-9-2017

                                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ  την Τρίτη 26-9-2017, ύστερα από αίτημά μας.
     Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Πολιτικό Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. , του Π.Σ. και της Γ.Γ.Π.Π. , μεταξύ των οποίων:

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Αρ. πρωτ.: 114
  Αθήνα 18-9-2017 

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ένστολοι συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας με υποδειγματικό επαγγελματισμό, μεγάλη ευσυνειδησία και υψηλή αίσθηση ευθύνης, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια τόσο για την οικονομική ανάκαμψη και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής κοινωνίας , όσο και για την εκτίναξη στην παγκόσμια λίστα του κύρους της  χώρας,  αφού διαχειρίστηκαν  με επιτυχία, επιχειρησιακά, την  επίσκεψη του κ. Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και τις επίσημες εκδηλώσεις των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης  Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου