Εν τω άμα και το θάμα

Αθήνα 2/10/14

Αριθμ. πρωτ.: 26

Κύριε Υπουργέ,

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρείται για την καταγραφή, την προώθηση και την λύση των προβλημάτων, τα οποία ταλανίζουν χρόνια την λειτουργία των Σωμάτων και Υπηρεσιών του φορέα, δεν λύνονται με τις γενικότητες που προβάλλεται σαν εκφρασμένη πολιτική βούληση, αφού κυρίως αποπροσανατολίζουν και στοιβάζουν ταυτόχρονα τις εκκρεμότητες στα συρτάρια των υπηρεσιακών παραγόντων.
Αν πράγματι επιθυμείτε την λύση των προβλημάτων που έχετε ήδη καταγράψει και παλέψει για την λύση τους «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν».


Το παρόν η προοπτική και το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας και όπως δηλώσατε την 01-10-2014 στην συνεδρίαση του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ στο «ΤΙΤΑΝΙΑ» έχετε βάλει πλάτη και ξεπεράσατε τα «εσκαμμένα» του ρόλου ενός μέλους της Κυβέρνησης, για να πετύχετε την τροποποίηση του άρθρου 220 του ν.4281/2014.
Δεν θεωρούμε φυσικά ελάχιστη στην κατεύθυνση αυτή, την προσπάθεια των συνδικαλιστικών οργανώσεων του φορέα, που στάθηκαν αλληλέγγυες στο πλευρό σας.
Θα συμφωνείτε μαζί μας όμως ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας αξιολογείται καλύτερα στη βάση του «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
Αν πραγματικά θέλετε ν΄αποδώσει η επικοινωνιακή αντεπίθεση μπορείτε να στηρίξετε με τις αποφάσεις σας το τρίπτυχο.
1.  Αναστολή εφαρμογής του άρθρου 220 του ν.4281 τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.
2. Ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 220 του ν.4281 για το ΤΕΑΠΑΣΑ.
3.  Ανάληψη πρωτοβουλίας για την προώθηση της πρότασης που διατυπώσατε για την σύσταση Ταμείου ενστόλων, αφού φυσικά ξεκαθαρίσετε το περιεχόμενό του (συμμετοχή, παροχές, εισφορές κ.λ.π.) με ταυτόχρονη διασφάλιση της διοικητικής και οργανωτικής αυτοτέλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο χρόνο που απαιτείται γι΄αυτό.
΄Ετσι ο κάθε δύσπιστος θα κατανοήσει ότι όσα λέτε και κάνετε στις ατέλειωτες συσκέψεις και συναντήσεις, βοηθούν στην αποσυμφόρηση των εκκρεμοτήτων και δεν γίνονται για το «θεαθήναι» και την εξόφθαλμη σκοπιμότητα που επιβάλει η ασταθής ισορροπία του πολιτικού συστήματος.
Ειδικά για το παρόν, το μέλλον και την προοπτική του ΤΕΑΠΑΣΑ επιβάλλεται το «εν τω άμα και το θάμα» αφού έχετε την πολιτική βούληση για την εποπτεία και την καθοδήγησή του.-

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

          2. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

          3. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

          4. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

          5. ΑΡΧΗΓΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

          6. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΕΑΠΑΣΑ

ΚΙΟΝ.  1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

          2. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

          3. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

          4. ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ

                                                        

                                                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                            Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                       Ευάγγελος Μαλακάτας                 Κολοβός Γεώργιος       

 

 

 

 

 

 


Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου