ΕΦΑΠΑΞ , ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Αρ. πρωτ.: 107
Αθήνα 10-5-2017

   Κύριε Υπουργέ,                                                       
   
   Κατανοούμε απόλυτα τη “συντεχνιακή” αλληλεγγύη και τη βιασύνη σας  για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των ένστολων.  Οι μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων που προκύπτουν γι’ αυτούς, με την αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει  τις  αποφάσεις  του  Σ.τ.Ε.,  οδηγούν   σε  οδυνηρή  αφαίμαξη  του εισοδήματός τους.


   Θεωρούμε όμως, ότι η επιδιωκόμενη υπηρεσιακή ευαισθησία για  στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης των ένστολων, θα έπρεπε ν’ αφορά κυρίως τα υψηλά πλεονάσματα που καταγράφει ο Κλάδος Υγείας σε σχέση με τις προσφερόμενες παροχές του και την εξ αυτών αναγκαία επιβαλλόμενη μείωση των εισφορών – τουλάχιστον κατά 50% των καταβαλλόμενων -  και όχι την υπονόμευση της βιωσιμότητας των κλάδων εφάπαξ του ΤΕΑΠΑΣΑ, σε βάρος των νέων εργαζομένων για χάρη όσων βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου ή την έχουν διαβεί χωρίς να έχουν εξαντλήσει τα ανώτατα προβλεπόμενα ηλικιακά όρια.


   Ελπίζουμε ότι, ως πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. θα αναχαιτίσετε τις πιθανές προκαταρκτικές ενέργειες για νομοθετικές πρωτοβουλίες που προβάλλονται   μαξιμαλιστικά από κοντόθωρες συνδικαλιστικές στρατηγικές. Οι στρατηγικές αυτές δεν μπορεί να είναι  η αφετηρία και η κινητήριος δύναμη για τη μεροληπτική διαχείριση των ένστολων έναντι του συνόλου των ασφαλισμένων που ασφυκτιούν στις  μυλόπετρες των μνημονιακών νόμων.
   Τέλος, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τις αναλογιστικές μελέτες και τα αποτελέσματα τους που έχετε στη διάθεση σας, τα οποία σας αναγκάζουν να προχωρήσετε σε προκαταρκτικές ενέργειες για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών ως ΤΕΑΠΑΣΑ, και στοχεύουν στη ρευστοποίηση των πλεονασμάτων των κλάδων εφάπαξ, τα οποία «ειρήσθω εν παρόδω» δημιουργούνται απ’ τις υψηλές κρατήσεις, χωρίς καμιά βεβαιότητα και μελλοντική διασφάλιση των νέων ασφαλισμένων.
   Κλείνοντας, να σας υπενθυμίσουμε, ότι δεν πειράζει που δεν μας καλέσατε στις συσκέψεις των αρμοδίων και μας διαχωρίσατε από το σύνολο των εκπροσώπων των ασφαλισμένων στο ΤΕΑΠΑΣΑ. Έτσι δεν συμπράξαμε στη δημιουργία του δυνητικού κατηγορητηρίου με τη στήριξη μας στις προκαταρκτικές ενέργειες. Συνάμα δεν θα γίνουμε αρωγοί  και συνδρομητές «των νομοθετικών σας πρωτοβουλιών» που θα έχουν ως συνέπεια  να εξανεμιστούν τα αποθεματικά των κλάδων του εφάπαξ του Ταμείου, επειδή είναι δικαιώματα νέων ασφαλισμένων και όχι καθαρά πλεονάσματα.
  
   Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τεκμηριωμένες απαντήσεις και ενέργειές σας για τα ζητήματα που θέσαμε και αφορούν  τους ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΑΣΑ και κυρίως τους νέους συναδέλφους.ΠΡΟΣ:  -Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
               κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
             - Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο
               κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
             - Αρχηγό Π.Σ. Αντιστράτηγο Π.Σ.
               κ. Βασίλειο ΚΑΠΕΛΙΟ
            - Πρόεδρο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχο
              κ. Παναγιώτα ΧΑΡΩΝΗ
ΚΟΙΝ. : Σωματεία - Μέλη μας         

                                                      


                                                                                                          Για το Δ. Σ.
             
                                                          Ο Πρόεδρος                                                          Ο Οργανωτικός  Γραμματέας       


                                                    Γεώργιος Κολοβός                                                          Ευάγγελος  Μαλακάτας


Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου