Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, Μακεδονίας - Θράκης. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
(ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
Μοναστηρίου 326, Τηλ.& Φαξ : 2310599103
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Τ.Κ. 54121 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Αριθμ. Πρωτ.: 30                         Θεσ/νίκη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 11/7/2014 ο πρόεδρος του συλλόγου και ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκαν την Κοζάνη, προκειμένου να τιμήσουν σε ειδική προγραμματισμένη εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, τον συνάδελφο Ευστάθιο Κωνσταντινίδη που συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ λόγω συμπλήρωσης 35 ετών ευδόκιμης υπηρεσίας.

Αφού προηγήθηκε συνάντηση με τον,. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Καραίτση Γεώργιο, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των συναδέλφων στην Κοζάνη στη συνέχεια μεταβήκαμε στην αίθουσα, όπου σε μια σεμνή τελετή με πολυάριθμο μικτό ακροατήριο (ένστολων και πολιτικού προσωπικού) επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα στον άρτι συνταξιοδοτηθέντα Ευστάθιο Κωνσταντινίδη. Μίλησαν για την προσφορά του, Αστυνομικοί Διευθυντές και άλλοι αξιωματικοί. Ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας αναφέρθηκαν στο ήθος και στο χαρακτήρα του Στάθη και τόνισαν τη σημασία της εκδήλωσης που ενώνει όλο το προσωπικό (ένστολο και πολιτικό) και ευχαρίστησαν τον Στάθη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Στο τέλος εμφανώς συγκινημένος ο συνταξιούχος πλέον συνάδελφος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, έκανε αναφορά σε προσωπικές υπηρεσιακές στιγμές και ευχήθηκε υγεία και αίσιο υπηρεσιακό τέλος στους υπηρετούντες.

Στις 6/9/2014 ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου αντιπροσώπευσαν τον σύλλογο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον Αρχηγό του Π.Σ Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου,

Στις 9/9/2014 ο πρόεδρος του συλλόγου μετέβη στην ΥΔΤ, όπου συναντήθηκε με τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί και κατόπιν συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Βάκρινο. Έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που προέκυψαν από την αξιολόγηση των πολιτικών υπαλλήλων και μεταφέρθηκαν τα καθημερινά προβλήματα.

Στις 12/9/2014 σύσσωμο το Δ.Σ του συλλόγου επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Χόνδρο Βάϊο και του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα. Έγινε εκτενή ενημέρωση για τη θέση των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΛ.ΑΣ τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ισονομίας έναντι των ένστολων. Κατόπιν επισκέφθηκε τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπουραζάνα Δημήτριο και του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, καθώς και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι.

Στις 3/10/2014 κλιμάκιο του συλλόγου, αποτελούμενο από τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα, μετέβηκε στην Βέροια για να ενημερώσει τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους για τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν : Αξιολόγηση, Μετεξέλιξη ΤΕΑΠΑΣΑ, Νέο μισθολόγιο, νέο ασφαλιστικό και  υπηρεσιακό συμβούλιο. Έγινε αναλυτική ενημέρωση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των συναδέλφων. Επίσης τέθηκαν και ζητήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας.

Κατόπιν το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Ταξίαρχο κ. Μπαντουβάκη Νικόλαο, και έθεσε υπόψη του τα προβλήματα των συναδέλφων και δόθηκαν λύσεις.

Στις 9/10/2014 ο πρόεδρος του συλλόγου μετέβη στην ΥΔΤ, όπου εκ νέου συναντήθηκε με τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί και κατόπιν συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Βάκρινο. Έγινε νέα ενημέρωση για τα προβλήματα που προέκυψαν από την αξιολόγηση των πολιτικών υπαλλήλων και μεταφέρθηκαν καθημερινά προβλήματα στα οποία δόθηκαν άμεσες λύσεις.

Στις 10/10/2014 ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας στην Κατερίνη όπου συνάντησαν τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί. Αναλύθηκαν διεξοδικά τα κυρίαρχα θέματα : αξιολόγηση, νέο μισθολόγιο, παρακράτηση 50 ευρώ στους συναδέλφους ΙΔΑΧ, νέο ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικά θέματα, υπηρεσιακό συμβούλιο και το κυοφορούμενο νέο μισθολόγιο. Από τον διάλογο δεν προέκυψαν ζητήματα σε σχέση με την καθημερινότητα. Κατόπιν συναντηθήκαμε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Μαντζούκα Αθανάσιο και έγινε ενδελεχή ενημέρωση για την αξιολόγηση και τις υπηρεσιακές ιδιαιτερότητες  των πολιτικών υπαλλήλων.

Στις 13/10/2014 ο πρόεδρος παρέστη στην ορκωμοσία της πολιτικής υπαλλήλου του Πυροσβεστικού Σώματος Λεμονίδου Μαρίας, θυγατέρα του αείμνηστου Υποπυραγού Ιωάννη Λεμονίδη που έπεσε στο καθήκον. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Αθανασόπουλο Χρύσανθο.

Στις 17/10/2014, ημέρα Παρασκευή διεξήχθη το τακτικό συμβούλιο του συλλόγου με την παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου κ. Μαλακάτα Ευάγγελου και του γενικού γραμματέα κ. Κολοβού Γιώργου. Αποφασίστηκε όπως  στο έκτακτο συνέδριο της ομοσπονδίας να αντιπροσωπεύσουν τον σύλλογο οι εκλεγμένοι Φίτζιος Παναγιώτης, Γεωργαλής Στέργιος και ο α΄αναπληρωματικός Αναστασιάδης Σάββας στη θέση του εκλεγμένου Κούκουλη Χρήστου λόγω κωλύματος. Ενεγράφησαν στο σύλλογο δύο νέα μέλη, ενώ αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης η κ. Γκουντούμη Παναγιώτα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενημέρωσε τα μέλη του Δ.σ για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ έως τις 31-12-2014.

Υπάρχουν δύο επιλογές ή να μετεξελιχτεί σε επαγγελματικό ταμείο με ότι συνεπάγεται αυτό ή να υπαχθεί στο ΕΤΕΑ. Θα επακολουθήσουν αρχικά μειώσεις στα μερίσματα και θα διαμορφωθούν στην καλύτερη περίπτωση στα 150-180 ευρώ έως το 2017 που θα ενσωματωθούν στην κύρια σύνταξη. Όσοι συνάδελφοι είναι ασφαλισμένοι στην Αστυνομία Πόλεων δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και συνιστάται να παραμείνουν, ενώ οι ασφαλισμένοι στη Χωροφυλακή μπορούν να αποχωρήσουν για να μην υποστούν τις συνέπειες, Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση.

Στις 20/10/2014, ημέρα του εορτασμού του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Αγίου Αρτεμίου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου παρέστησαν στην αρχιερατική θεία λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Κάθε μήνα 11 συνάδελφοι κάνουν χρήση της μηνιαίας κάρτας του ΟΑΣΘ με έκπτωση 20%.  Όσοι συνάδελφοι  επιθυμούν να εκδώσουν κάρτα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του σωματείου.

Για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου το Δ.Σ του συλλόγου στηρίζει τους υποψηφίους του ενωτικού ψηφοδελτίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                          ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ