Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος, Μακεδονίας - Θράκης.

Αρ. πρωτ.: 8
                                                                                                                                                                                                                   Θεσ/νίκη 20-2-2015
                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 6-2-2015 κλιμάκιο του συλλόγου, αποτελούμενο απο τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γενικό γραμματέα, μετέβηκε στη Φλώρινα για να ενημερώσει τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους για τα θέματα που μας απασχολούν. Έγινε αναλυτική ενημέρωση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των συναφέλφων για το υπηρεσιακό συμβούλιο, τη σχεδιαζόμενη νέα αξιολόγηση, και το ασφαλιστικό. Παρουσιάστηκε η θέση της ομοσπονδίας σχετικά με την μετεξέλιξη του ΤΕΑΠΑΣΑ και δόθηκαν διευκρινήσεις.

Επίσης τέθηκαν και ζητήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας. Κατόπιν το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας και έθεσε υπόψη του τα προβλήματα των συναδέλφων και δόθηκαν λύσεις.
Στις 12-2-2015 ο πρόεδρος του συλλόγου επισκέφθηκε την Καστοριά προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς υπαλλήλους για τις νέες εξελίξεις από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (νέο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, περιγραφές θέσεων, υπηρεσιακή κατάσταση, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, νέα αξιολόγηση). Τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις νέες ταυτότητες και τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια και αναφέρθηκαν καθημερινά υπηρεσιακά προβλήματα.
Στις 13-2-2015 ο πρόεδρος του συλλόγου μετέβη στην ΥΔΤ, όπου συναντήθηκε με τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί. Έγινε εκτενή ενημέρωση και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τα σχεδιαζόμενα στη δημόσια διοίκηση. Κατόπιν συναντήθηκε με τον Αστυνομικο Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Βάκρινο, στον οποίο μεταφέρθηκαν αιτήματα και δόθηκαν άμεσες λύσεις.
Την ίδια ημέρα 13-2-2015 ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργαλής συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τα μέλη του συλλόγου, που υπηρετούν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Αναφέρθηκαν οι ιδιαιτερότητες των συνθηκών στις παραμεθόριες περιοχές και παρουσιάστηκαν οι αναγγελθείσες μεταβολές στον δημόσιο τομέα.
Στις 20-2-2015 ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, μετέβησαν στην Δράμα για να ενημερώσουν τους εκεί υπηρετούντες συναφέλφους για τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν: Αξιολόγηση, Μετεξέλιξη ΤΕΑΠΑΣΑ, Νέο μισθολόγιο, νέο ασφαλιστικό και υπηρεσιακό συμβούλιο. Έγινε αναλυτική ενημέρωση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των συναδέλφων. Επίσης τέθηκαν και ζητήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας.
Επίσης συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, και έθεσαν υπόψη του τα αιτήματα των συναδέλφων και δόθηκαν λύσεις.
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου επισκέφθηκαν τους συναδέλφους στα αστυνομικά τμήματα Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας και Τούμπας.
Κάθε μήνα 12 συνάδελφοι κάνουν χρήση της μηνιαίας κάρτας του ΟΑΣΘ με έκπτωση 20%. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να εκδώσουν κάρτα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του σωματείου.
Για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου το Δ.Σ. του συλλόγου στηρίζει τους υποψηφίους του ενωτικού ψηφοδελτίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΙΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ