Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλ. '' ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ

ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
(ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
Μοναστηρίου 326, Τηλ.& Φαξ : 2310599103
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Τ.Κ. 54121 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
                                                                                                  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στις 2-10-2015 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, η εκδήλωση της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης. Σκοπός της χοροεσπερίδας, ήταν η συγκέντρωση χρημάτων και η διάθεσή του στα ανήλικα ορφανά παιδιά Αστυνομικών του νομού Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος στήριξε την προσπάθεια και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και πολλά μέλη.

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Γεν. Αστυνομικό Δ/ντη Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Βασίλειο Μωυσίδη για την πρωτοβουλία αυτή.
Στις 9-10-2015 ο πρόεδρος του συλλόγου και ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκαν την Κατερίνη προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς υπαλλήλους για τις νέες εξελίξεις. Επεξηγήθηκε η πρόταση της ομοσπονδίας για το πενθήμερο, δόθηκαν διευκρινήσεις για τη μονιμοποίηση των Ι.Δ.Α.Χ, την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ, το επικείμενο νέο μισθολόγιο και το ασφαλιστικό και τέθηκαν ζητήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας.
Στις 15-10-2015 ο πρόεδρος του συλλόγου μετέβη στην ΥΔΤ, όπου συναντήθηκε με τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί. Έγινε εκτενή ενημέρωση και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τα σχεδιαζόμενα στη δημόσια διοίκηση Κατόπιν συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Βάκρινο, στον οποίο μεταφέρθηκαν αιτήματα και δόθηκαν άμεσες λύσεις.
Στις 20-10-2015 στην Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, προεξάρχοντος του Παναγιότατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. κ. Άνθιμου και ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Αντιστράτηγου κ. Δημητρίου Τσακνάκη. Παρευρέθηκαν πάρα πολλά μέλη του Δ.Σ και πλήθος πολιτικών υπαλλήλων.
Στις 23-10-2015 κλιμάκιο του συλλόγου, αποτελούμενο από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα, μετέβηκε στην Φλώρινα για να ενημερώσει τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους της ΕΛ.Α.Σ και του Π.Σ για τις κυοφορούμενες εξελίξεις από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (νέο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, περιγραφές θέσεων, υπηρεσιακή κατάσταση, επιλογή προϊσταμένων, νέα αξιολόγηση) και τις διεκδικήσεις μας για το πενθήμερο, τη μονιμοποίηση των Ι.Δ.Α.Χ και την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Αναφέρθηκαν οι ιδιαιτερότητες των συνθηκών στις παραμεθόριες περιοχές και παρουσιάστηκαν οι επικείμενες μεταβολές στον δημόσιο τομέα. Κατόπιν επεσκέφθησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας.
Στις 11-11-2015, ο πρόεδρος του συλλόγου κατόπιν πρόσκλησης του Γεν. Αστυνομικού Δ/ντη Θεσσαλονίκης, Υποστρατήγου κ. Βασίλειου Μωυσίδη παρευρέθηκε στην παρουσίαση της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.Α.Σ στο Ν. Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γεν. Γραμματέα κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, εκπροσώπων από τη Περιφέρεια, των δημάρχων του Ν. Θεσσαλονίκης, των ανωτάτων αξιωματικών, αστυνομικών διευθυντών και των πρόεδρων των συνδικαλιστικών σωματείων. Η παρουσίαση της πρότασης έγινε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Βασίλειο Μωυσίδη παρουσία και του Επιτελάρχη Α.Ε.Α. κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκη. Σύμφωνα με την πρόταση μειώνονται από 32 σε 17 τα Τμήματα!
Ο Γ.Γ. του Υπουργείου ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.Α.Σ είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες και τόνισε κατηγορηματικά ότι οι προσλήψεις προσωπικού θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές που ισχύει σήμερα. Για τους 312 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που επέλεξαν να παραμείνουν στην ΕΛ.Α.Σ, δήλωσε ότι εξετάζεται η πλήρης ένταξη τους στο σώμα, είτε ως Ειδικοί Φρουροί είτε ως πολιτικό προσωπικό..
Στις 20-11-2015 ο πρόεδρος Φίτζιος Παναγιώτης, η αντιπρόεδρος Λεωτόν Δόμνα, ο γεν. γραμματέας Γεωργαλής Στέργιος και τα μέλη Δισλή Ζωή και Λαγγουρίδου Πανωραία μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη για να ενημερώσουν τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους καθώς και της Ορεστιάδας για τα θέματα που μας απασχολούν : μονιμοποίηση των Ι.Δ.ΑΧ, προώθηση του πενθημέρου, αναδιάρθρωση της ΕΛ.Α.Σ και επικείμενες συγχωνεύσεις, μετεξέλιξη ΤΕΑΠΑΣΑ, νέο μισθολόγιο, νέο ασφαλιστικό κ.λ.π.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση και απαντήθηκαν τα σχετικά ερωτήματα των συναδέλφων. Κατόπιν συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης και έθεσαν υπόψη του τα αιτήματα των συναδέλφων και δόθηκαν λύσεις.
Στις 23-11-2015 κλιμάκιο του συλλόγου, αποτελούμενο από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα, μετέβηκε στην Κοζάνη για να ενημερώσει τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους της ΕΛ.Α.Σ και του Π.Σ για τις νέες εξελίξεις από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (νέο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, ασφαλιστικό, περιγραφές θέσεων, υπηρεσιακή κατάσταση, επιλογή προισταμένων, νέα αξιολόγηση). Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι θέσεις για τη μονιμοποίηση των Ι.Δ.ΑΧ, την καθιέρωση του πενθημέρου, την αναδιάρθρωση της ΕΛ.Α.Σ και τις επικείμενες συγχωνεύσεις καθώς και την μετεξέλιξη του ΤΕΑΠΑΣΑ. Κατόπιν επεσκέφθησαν τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο κ. Σεραφείμ Αθανασίου και τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα των πολιτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο πρόεδρος του συλλόγου επισκέφθηκε τους συναδέλφους στα αστυνομικά τμήματα Αναλήψεως, Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας και Τούμπας.
Κάθε μήνα 12 συνάδελφοι κάνουν χρήση της μηνιαίας κάρτας του ΟΑΣΘ με έκπτωση 20%. Όσοι συνάδελφοι  επιθυμούν να εκδώσουν κάρτα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του σωματείου.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Φίτζιος Παναγιώτης                                           Γεωργαλής Στέργιος