Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Περιφέρειας Αττικής

Αρ.Πρωτ.:740
                                                                                                                                                                                                     Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2018

Προς:  Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κο Αριστείδη Ανδρικόπουλο
      Κοιν.:  1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη
                 2. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Αικατερίνη Παπακώστα Σιδηροπούλου
                 3. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κο Δημήτριο Αναγνωστάκη
                 4 . ΠΟΠΠ ΥΔΤ

κε Αρχηγέ,

Με αφορμή την πρόσφατη απόφασή σας να «καρατομήσετε» το Προσωπικό του Τμήματος Εκδόσεων της Δ/νσης Επικοινωνίας, σχετικά με το ολίσθημα των χαρτών στις ατζέντες της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας καθώς χωρίς τεκμηριωμένα, αδιάσειστα και συγκεκριμένα στοιχεία απόδοσης των ευθυνών διατάξατε συλλήβδην την απομάκρυνση των υπηρετούντων συναδέλφων μας.

Ενώ εκκρεμούν οι Ε.Δ.Ε σε βάρος των υπευθύνων και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αναζητά τις τυχόν ευθύνες, με απόφασή σας προχωρήσατε, για λόγους εντυπώσεων και άρσης των αρνητικών δημοσιευμάτων του Τύπου, σε ενέργειες που δε συνάδουν με τον Δημοκρατικό, Διοικητικό και Υπηρεσιακό καθήκον των Διοικούντων, όπου βασική αρχή είναι πρώτα η διερεύνηση, ύστερα η στοιχειοθετημένη εισήγηση και τέλος η απόφαση που θα συνεκτιμήσει τα πραγματικά γεγονότα και θα απονείμει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ».

Επειδή το πλήθος των υπηρεσιακών παραγόντων που συνεπικουρούν το έργο σας είναι τεράστιο και οφείλουν να σας προστατεύουν.

Επειδή θεωρούμε ότι η επιλογή σας να μετακυλήσετε τις ευθύνες στην τελευταία «τρύπα του ζουρνά».

Επειδή στο παραγόμενο έργο της Αστυνομίας επιλεκτικά αγνοείτε την συμβολή του Πολιτικού Προσωπικού, καθώς ουδέποτε το συμπεριλαμβάνετε στα οφέλη που προκύπτουν για το σύνολο των εργαζομένων.

Σας καλούμε με ψυχραιμία να αναμένετε τα αποτελέσματα των ερευνών – που δικαίως διατάξατε – ώστε να αποδώσετε ευθύνες, διευρύνοντας, όμως, το πεδίο ελέγχου σε ολόκληρη την γραφειοκρατική και διοικητική πυραμίδα που διακονεί την ασφάλεια και την νομιμότητα των έργων σας και να ανακαλέσετε την «εν θερμώ» απόφασή σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ